Police body cam – motive pentru: DA!

Transparență și eficiență

camere 2

Camerele pot ajuta la prevenirea și soluționarea plângerilor, inclusiv împotriva ofițerilor de poliție, la asigurarea transparenței și la sporirea performanței și responsabilității agenților.

Echiparea polițiștilor cu aceste echipamente va contribui, de asemenea, la stabilirea și consolidarea încrederii între poliție și comunitățile locale, deoarece datele înregistrate permit agențiilor să monitorizeze performanța ofițerilor și să identifice problemele existente, astfel încât măsurile corective să poată fi luate imediat.

Un alt avantaj este că datele obținute pot funcționa ca un mijloc de descurajare împotriva persoanelor care depun plângeri neîntemeiate sau greșite împotriva ofițerilor de poliție, ajutând astfel inspectoratele să salveze din  cheltuielile pentru litigii.

În plus, ”police body cam” ajută ofițerii la documentarea dovezilor în cazurile de agresiune dificil de dovedit cum ar fi violența domestică, deoarece filmările criptate sunt dovezi fiabile în instanță.

Cu datele stocate în camerele audio/video, documentarea probelor și utilizarea acestora pentru urmărirea penală, chiar împotriva ofițerilor abuzivi, va deveni mai ușoară și eficientă.

Cea mai mare preocupare în rândul activiștilor în domeniul libertății civile este că aproape nici un ofițer de poliție nu este condamnat pentru folosirea ilegală a forței împotriva cetățenilor. Astăzi, ofițerii de poliție nu sunt sancționați deoarece este dificil să se dovedească “utilizarea ilegală a forței” în instanță.

Camerele audio-video pentru polițiști sunt un ajutor de luat în seamă la momentul unui flagrant, în timpul unei arestări sau interogări în teren.