10 motive pentru care polițiștii ar trebui să poarte camere audio-video

Camerele audio-video pentru agenți sunt din ce în ce mai populare în rândul ofițerilor de poliție din tot mai multe țări. Astăzi sunt tot mai multe plângeri  împotriva agenților și ofițerilor de poliție. Unele ele au sens, altele nu.

Camerele pentru agenți pot înregistra exact cum se desfășoară anumite situații, inclusiv arestări, imagini extrem de utile pentru juriile și comisiile de revizuire, adesea exonerând ofițerul în cauză.

Există mai multe motive pentru care poliția ar trebui să aibă în vedere purtarea camerelor audio-video de fiecare dată când se află în misiune:

 1. Înregistrările video protejează ofițerii de plângeri neîntemeiate.
2. Camera audio-video poate păstra dovezi de la declarațiile martorilor luate în teren, arestări și  multe situații comune la locul de muncă.
3. Videoclipurile înregistrate pot oferi unui juriu sau unei instanțe o privire reală asupra scenei crimei, așa cum a gasit-o ofițerul judiciarist.
4. Camerele audio-video pentru agenți ajută departamentele să determine ce antrenament ar trebui făcut în funcție de modul în care agenții/ofițerii se comportă în situații speciale ( altercații, violențe,etc).  Departamentele își pot schimba regimurile de formare pentru a reflecta provocările actuale.

5. O cameră video poate ajuta la responsabilizarea ofițerului și menținerea unui comportament adecvat. Acesta este un instrument incredibil de util care poate economisi timpul și cheltuielile necesare pentru o investigație internă.
6. Videoclipurile pot fi folosite pentru a exonera imediat ofițerii în incidente de profil și pentru a îmbunătăți încrederea publicului în departament.
7. Camerele pentru agenți (SOP02A) nu au componente externe (memorii) care pot fi extrase și prelucrate, motiv pentru care sunt un martor fidel al situațiilor din teren.

8. Camerele audio-video purtate de agenți, spre deosebire de camerele de bord, nu sunt condiționate de distanța la care se află ofițerul față de mașina de patrulare. Acesta se poate îndepărta de mașină și poate urmări suspectul în timp ce toată acțiunea se înregistrează.
9. Costul unităților este minim, în comparație cu numărul de procese neîntemeiate care pot fi anulate înainte de a fi depuse.
10. Când suspecții sunt informați că sunt înregistrați, este mai puțin probabil ca aceștia să lupte sau să fugă de agenți. Acesta este un aspect incredibil de util al camerelor.